فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال بیست و ششم شماره 5 (امرداد 1394)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و ششم شماره 5 (امرداد 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ونوس شهابی رابری، عسل صدری، داود خلف خانی، نیما حسینی جزنی صفحات 352-358
    پیش زمینه و هدف
    بیماری های قلبی - عروقی مهم ترین علت مرگ ومیر در سراسر جهان می باشند. عوامل متعددی زمینه ساز ابتلا به این بیماری ها بوده و با توجه به نقش احتمالی کلامیدیا پنومونیه در راه اندازی و پیش برد ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، این مطالعه جهت بررسی شیوع سرمی آنتی بادی علیه کلامیدیا پنومونیه در بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونری در شهرستان ارومیه طراحی شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی از نوع Case-Control، جمع آوری اطلاعات با مطالعه پرونده بیماران و انجام تست های آزمایشگاهی صورت گرفت. نمونه سرم 40 بیمار مبتلا به سندرم حاد کرونری و 44 بیمار بستری در بخش چشم به عنوان گروه شاهد با تطابق سن و جنس با بیماران جمع آوری شد. سنجش سطح سرمی تری گلیسیرید، کلسترول، قند خون ناشتا و آنتی بادی های اختصاصی IgG و IgM علیه کلامیدیا پنومونیه انجام شده و نتایج به دست آمده با آزمون کای اسکوئر مورد آنالیز آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    بین میانگین توزیع سنی، جنسی، سابقه مصرف سیگار، سطح قند خون، سطح کلسترول، تری گلیسیرید و سطح آنتی بادی IgG و IgM علیه کلامیدیا پنومونیه در گروه بیمار و شاهد تفاوت معنی داری وجود نداشت ولی بین میانگین تعداد گلبول های سفید در گروه بیمار و شاهد تفاوت معنی داری وجود داشت و در گروه بیمار در مقایسه با شاهد بالاتر بود. شیوع سرمی IgG در 68.5درصد بیماران و 66.5درصد گروه کنترل مشاهده شد که در مردان در هر دو گروه نسبت به زنان بالاتر بود. هم چنین تنها یک نفر از افراد گروه شاهد (3/2درصد) دارای سطح آنتی بادی مثبت IgM علیه کلامیدیا پنومونیه بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده اگرچه شیوع بالای آلودگی با کلامیدیا پنومونیه در افراد تحت بررسی مشخص شد ولی نقش آن در افزایش ریسک ابتلا به سندرم حاد کرونری تائید نشد.
    کلیدواژگان: کلامیدیا پنومونیه، سندرم حاد کرونری، ایمنوگلوبولین G، ایمنوگلوبولین M، الایزا
  • سید رضامودب، بهزاد کاظمی حکی*، نادر ابراهیمی آتش خسرو صفحات 359-369
    پیش زمینه و هدف

    بعد از اولین شناسایی انتروکوک های مقاوم به ونکومایسین (Vancomycin Resistant Enterococci:VRE) در اواسط دهه 80 میلادی ایزوله های VRE به سرعت در سطح جهان شیوع یافته و یکی از مشکلات جدی در بیمارستان ها بخصوص در میان بیماران بستری شدند. از میان گونه های مختلف انتروکوک ها، انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فسیوم از علل مهم و مهلک بیماری های عفونی محسوب می شوند. ژن های vanA/B/C عامل مقاومت به ونکومایسین در انتروکوک ها هستند. هدف این تحقیق شناسایی ژن های vanA/B/C در ایزوله های جداشده از بیماران بستری در برخی از بیمارستان های تبریز بود.

    مواد و روش ها

    درمجموع 120 ایزوله غیرتکراری انتروکوک، از بعضی از بیمارستان های تبریز جمع آوری گردیدند. ایزوله ها از نمونه های سواب رکتال و سایر نمونه های بیماران بستری جداشده و با آزمون های استاندارد میکروب شناسی تعیین گونه شدند. تعیین MIC ونکومایسین با روش ماکرودایلوشن براث، انجام شد. برای تشخیص ژن های vanA/B/C از Multiplex PCR با کاربردن سه سری پرایمر انجام گردید.

    یافته ها

    از تعداد 120 ایزوله، تعداد 105 ایزوله به عنوان انتروکوکوس فکالیس و تعداد 15 ایزوله به عنوان انتروکوکوس فسیوم شناسایی شدند از تعداد 120 ایزوله تعداد در تعداد 22 ایزوله (18.3%) به عنوان ایزوله های VRE شناسایی گردیدند. این ایزوله ها، تعداد 6 ایزوله از نمونه مدفوعی و 16 ایزوله از ادرار جدا شده بودند. با روش PCR، ژنوتیپ vanA در 10 انتروکوکوس فسیوم و در 2 انتروکوکوس فکالیس شناسایی شد. همچنین vanB در 5 انتروکوکوس فسیوم و در 5 انتروکوکوس فکالیس تشخیص داده شد. ژنوتیپ vanC در هیچ کدام از ایزوله ها شناسایی نشد.

    نتیجه گیری

    مشابه نتایج ما، مطالعات انجام شده منطقه ای، کشوری و بین المللی نشان می دهد که ایزوله های VRE از نمونه های بیماران و از فلور طبیعی آن ها جدا می شوند. از طرف دیگر ژنوتیپ vanA شایع تر از vanB می باشد. تشخیص ایزوله های VRE در بیماران و افراد کلونیزه شده برای جلوگیری از گسترش این ایزوله ها اساسی می باشد.

    کلیدواژگان: انتروکوکوس فکالیس، انتروکوکوس فسیوم، vanA، B، C Multiplex PCR
  • محسن جلیل زاده، کمال خادم وطن، حمیدرضا خلخالی، شاکر سالاری لک صفحات 370-379
    پیش زمینه و هدف
    بیماری های قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ ومیر در استان آذربایجان غربی می باشد. این مطالعه جهت برآورد سهم عامل خطر تعدیل پذیر چاقی مرکزی و تعیین آثار کاهش شیوع آن بر بار بیماری های قلبی عروقی انجام گردید.
    روش کار
    برای محاسبه سهم عوامل خطر، از روش شناسی ارزیابی خطر مقایسه ای سازمان جهانی بهداشت استفاده شد. شیوع عامل خطر از داده های استانی ششمین دور بررسی مراقبت عوامل خطر بیماری های غیرواگیر سال 90 و اندازه اثر مربوطه از مطالعه قند و لیپید تهران استخراج گردید.
    یافته ها
    با کاهش درصد زنان مبتلا به چاقی مرکزی از 19.1 درصد به سطح حداقل خطر تئوریک (صفر) و امکان پذیر (12 درصد)، به ترتیب 9.5 درصد و 3.5 درصد از دالی منتسب به بیماری های قلبی عروقی قابل اجتناب خواهد بود. در مردان نیز با کاهش شیوع چاقی مرکزی از 18 درصد به سطح خطر تئوریک (صفر) و حداقل خطر امکان پذیر (12 درصد) مقادیر متناظر به ترتیب برابر با 7.4 درصد و 2.5 درصد خواهد بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به سهم قابل توجه چاقی مرکزی در بار منتسب به بیماری های قلبی عروقی در استان آذربایجان غربی و در نظر گرفتن این موضوع که چاقی مرکزی در افزایش فشارخون، کلسترول، تری گلیسیرید و قند خون که به عنوان عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی مطرح هستند نقش مهمی دارد، پیشگیری و کنترل چاقی مرکزی یک رویکرد اساسی در کاهش ابتلا و میرایی بیماری های قلبی عروقی خواهد بود.
    کلیدواژگان: بیماری های قلبی عروقی، بار منتسب، چاقی مرکزی، سهم تاثیر بالقوه
  • مینو زردشتی، ملاحت احمدی، نیما حسینی جزنی صفحات 380-387
    پیش زمینه و هدف
    اغلب جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین نسبت به بسیاری از دیگر آنتی بیوتیک ها نیز مقاوم می باشند و به دلیل مقاومت دارویی چندگانه می توانند عامل عفونت های صعب الاعلاج باشند. پایش و کنترل این جدایه های مقاوم یک ضرورت همیشگی است. فسفومایسین آنتی بیوتیک وسیع الطیفی است که ساخت پپتیدوگلیکان دیواره سلولی باکتری را مهار می کند و در کنترل عفونت ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین مفید است. به دلیل گسترش توانایی این باکتری در ایجاد مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها و قابلیت سازگاری و بقا در محیط های حاوی آنتی بیوتیک انجام مطالعات به منظور یافتن مواد طبیعی برخوردار از خواص ضد میکروبی، جهت استفاده در درمان عفونت های استافیلوکوکی ضروری است. آویشن دارای اثرات ضد میکروبی بوده و تاثیر آن به روی استافیلوکوک های مقاوم به متی سیلین قبلا نشان داده شده است. در مطالعه حاضر کاربرد توام فسفومایسین و اسانس آویشن در تشدید اثر ضد میکروبی یکدیگر در شرایط آزمایشگاهی بر روی جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین موردبررسی قرار گرفت.
    مواد و روش کار
    46 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین از نمونه های بالینی با منبع انسانی و دامی جدا گردید. مقادیر حداقل غلظت مهارکننده رشد و حداقل غلظت کشنده آنتی بیوتیک فسفومایسین از طریق رقیق سازی متوالی آنتی بیوتیک در محیط کشت مایع در دامنه غلظتی حدفاصل 1 – 128 میکروگرم / در میلی لیتر برای هر جدایه تعیین گردید. حداقل غلظت کشنده اسانس آویشن با افزودن مقادیر حجمی مختلفی از اسانس در دامنه غلظت 10 الی 078/0 درصد در محیط کشت مایع به دست آمد. برای سنجش تاثیر توام آنتی بیوتیک و اسانس نیز غلظت های مختلف اسانس آویشن در محیط کشت مولر هینتون براث تهیه گردید و سپس غلظت تحت حداقل غلظت کشنده از فسفومایسین به لوله ها اضافه شد. کلیه رقت ها با CFU/ml 106× 5/1 باکتری تلقیح شد و در طول شب در 37 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شد. بدین ترتیب حداقل غلظت کشنده آنتی بیوتیک در حضور اسانس تعیین شد.
    یافته ها
    از 46 جدایه مقاوم به متی سیلین استافیلوکوکوس اورئوس 15 درصد نسبت به تمامی غلظت های موردمطالعه از فسفومایسین حساس و 2 درصد مقاوم بودند، درکل 5/43 درصد جدایه ها مقاوم و 5/56 درصد جدایه حساس نسبت به فسفومایسین در نظرگرفته شد. جدایه ها به غلظت های مختلفی از اسانس آویشن حساس بودند. در بررسی اثر هم افزایی بین آنتی بیوتیک فسفومایسین و اسانس آویشن، در 4/97 درصد از جدایه ها اثر هم افزایی مشاهده شد.
    بحث: با توجه به اثر ضد میکروبی اسانس آویشن بر روی جدایه های تحت بررسی در مطالعه حاضر و با توجه به خاصیت هم افزایی اسانس آویشن و آنتی بیوتیک فسفومایسین بر روی اکثر جدایه های مقاوم استافیلوکوکوس اورئوس، می توان با انجام مطالعات بیشتر و تکمیلی، کاربرد همزمان این دو ترکیب را حداقل به عنوان مواد ضدمیکروبی در فرمولاسیون ترکیبات موضعی پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، فسفومایسین، اسانس آویشن، اثرات ضدمیکروبی
  • سجاد کاظم علیلو، رحیم نژادرحیم صفحات 388-399
    پیش زمینه و هدف
    زخم پای دیابتی یکی از جدی ترین عوارض مزمن بیماری دیابت است که در صورت عدم کنترل موجب معلولیت و کاهش شدید کیفیت زندگی به دنبال قطع عضو می شود. مطالعه باهدف بررسی سیر متغیرهای ماژور بالینی، آزمایشگاهی و دارویی برای تعیین عوامل پیش آگهی دهنده ی در جهت طراحی یک پروتکل پیشگیری از مزمن شدن و پیشروی زخم پای دیابتی و آمپوتاسیون در بیماران بستری با زخم پای دیابتی در بخش عفونی بیمارستان طالقانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام شد.
    مواد و روش کار
    در مطالعه هم گروهی آینده نگر، بیماران بستری شده با زخم پای دیابتی در فاصله زمانی خرداد 92 تا پایان خرداد 93 وارد مطالعه شدند. تشخیص زخم پای دیابتی بر اساس معیار meggit wagner صورت گرفت و بیماران با درجه 2 و بیشتر مورد ارزیابی قرار گرفتند. بیماران به مدت سه ماه جهت مشخص شدن پیامد موردنظر (آمپوتاسیون یا بهبودی) پیگیری شدند. جمع آوری داده ها به صورت طراحی چک لیست بوده و برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد و سطح معنی داری کمتر از 05/0 ملاک قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    72 بیمار در مطالعه شرکت کردند که 58.3درصد افراد مذکر بودند. 47.2درصد بیماران مبتلا به آترواسکلروزیس بوده، 94.4درصد بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم بودند. ازنظر اندکس التهابی ESR، 70.8درصد بیماران بیشتر مساوی 50 بودند و ازنظر اندکس التهابی CRP، بیشتر بیماران 3+ بودند (35.9درصد). 80.6درصد بیماران لکوسیت کمتر از 12000 داشته، 95.6درصد بیماران هموگلوبین گلیکوزیله بیشتر مساوی 7 داشته، 58.6درصد بیماران کلسترول LDL کمتر از 100 داشته، 95.2درصد بیماران کلسترول HDL کمتر از 50 داشته، 67.2درصد بیماران تری گلیسیرید کمتر از 200 داشته،50درصد بیماران از داروهای خوراکی برای کنترل قند خون خود استفاده می کردند. در این مطالعه 55.6درصد بیماران تحت درمان با رژیم دارویی سفتریاکسون + ونکومایسین + کلیندامایسین (مترونیدازول) بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    در مطالعه ما ارتباط معناداری بین جنس بیماران، سطح تحصیلات، محل سکونت، مدت ابتلا به دیابت، اندکس التهابی ESR، آترواسکلروزیس، لکوسیتوز بیشتر مساوی 12000، هموگلوبین گلیکوزیله A1c بیشتر مساوی 7، کلسترول LDL بیشتر مساوی 100، کلسترول HDL کمتر از 50، شکل داروی مصرفی (تزریقی یا خوراکی) و نوع دیابت، پیدا نشد. ولی بین اندکس التهابی CRP در سطح 90درصد، تری گلیسیرید در سطح 90درصد و آمپوتاسیون ارتباط معناداری وجود داشت.
    کلیدواژگان: زخم پای دیابتی، عوامل پیش آگهی دهنده ی، آمپوتاسیون
  • معصومه کاشف نژاد، یعقوب شریفی، نیما حسینی جزنی، همایون بابازاده صفحات 400-409
    پیش زمینه و هدف
    عفونت دستگاه ادراری شایع ترین عفونت باکتریایی در دریافت کنندگان پیوند کلیه می باشد. هدف این مطالعه تعیین الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله های بالینی اشریشیاکلی و کلبسیلاپنومونیه جداشده از کشت ادرار بیماران پیوند کلیه و تعیین حداقل غلظت بازدارنده (MIC) ایزوله ها نسبت به آنتی بیوتیک سفوتاکسیم می باشد.
    مواد و روش ها
    باکتری های اشریشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه از نمونه های ادرار بیماران پیوند کلیه با روش های استاندارد باکتری شناسی جمع آوری و شناسایی شدند. بعد حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله ها نسبت به سفوتاکسیم، سیپروفلوکساسین، جنتامیسین، آمپی سیلین، آزترونام، نیتروفورانتوئین، ارتاپنم، ایمی پنم و تری متوپریم- سولفامتوکسازول با روش انتشار از دیسک سنجیده شد و درنهایت MIC ایزوله ها نسبت به سفوتاکسیم تعیین گردید.
    نتایج
    از 96 ایزوله جمع آوری شده از کشت ادرار، (4/59 درصد) 57 ایزوله به عنوان اشریشیاکلی و (6/40 درصد) 39 ایزوله به عنوان کلبسیلا پنومونیه تعیین هویت شدند. بر اساس نتایج آزمون تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی، بیشترین مقاومت به ترتیب نسبت به آمپی سیلین (8/95 درصد) و تریمتوپریم- سولفامتوکسازول (1/78 درصد) و کمترین میزان مقاومت به ایمی پنم (4/10 درصد) مشاهده شد. 7/67 درصد ایزوله ها با تعیین مقادیر MIC نسبت به سفوتاکسیم مقاوم بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیان گر گسترش مقاومت های چند دارویی در بین ایزوله های به دست آمده از نمونه ادرار بیماران پیوند کلیه در ارومیه هست که مانع استفاده از آنتی بیوتیک هایی مانند سفالوسپورین ها در درمان می شود و بر کنترل و غربال گری آزمایشگاهی مداوم این ایزوله ها تاکید می کند.
    کلیدواژگان: عفونت مجاری ادراری، پیوند کلیه، حساسیت آنتی بیوتیکی، سفوتاکسیم، MIC
  • بنفشه امیری، منصور صاحب الزمانی، بهناز صدیقی صفحات 410-420
    پیش زمینه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر 10 هفته تمرینات پایداری ناحیه مرکزی بدن بر تعادل ایستا و پویای زنان مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس با تاکید بر تیپ بدنی آن ها بود.
    روش
    با توجه به معیارهای ورودی و خروجی تحقیق، 48 نفر بیمار زن مبتلا به ام اس با میانگین سنی 96/4 ±50/32 سال، قد 041/6± 98/160 سانتی متر و توده بدنی 26/13± 23/68 کیلوگرم و دارای تیپ بدنی اندومورف و مزومورف، به صورت تصادفی انتخاب شدند، سپس هر دو گروه به طور تصادفی به دو زیرگروه کنترل و تجربی تقسیم شدند (کنترل مزومورف=12 نفر، تجربی مزومورف=12 نفر، کنترل اندومورف=12 نفر و تجربی اندومورف=12 نفر). برای برآورد تعادل آزمودنی ها از آزمون های دستگاه تعادل سنج بایودکس استفاده شد. سپس آزمودنی های گروه تجربی به مدت 10 هفته تمرینات پایداری ناحیه مرکزی بدن را انجام دادند. برای تجزیه و تحلیل نتایج از روش های یومن ویتنی و ویلکاکسون در سطح معنی داری 05/0P≤ استفاده شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در شاخص کلی تعادل (ایستا و پویا) در هر دو گروه تجربی مشاهده شد. تفاوت معنی داری در شاخص تعادل ایستا و پویا در جهت های قدامی-خلفی و داخلی-خارجی در گروه اندومورف مشاهده شد اما در شاخص تعادل پویا در گروه مزومورف تفاوت در جهت های مذکور، معنی دار نبود. بهبودی تعادل در گروه تجربی اندومورف نسبت به مزومورف بیشتر حاصل شده است گرچه تفاوت بین گروه ها معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق حاضر، تمرینات پایداری ناحیه مرکزی بدن به عنوان یک روش مداخله تاثیرگذار برای بهبود تعادل پویای بیماران اندومورف و تعادل ایستای بیماران اندومورف و مزومورف مبتلا به ام اس پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تمرینات پایداری ناحیه مرکزی بدن، تعادل، مالتیپل اسکلروزیس، تیپ بدنی
  • مریم امینی، کریم عسگری، محمدرضا نجفی، احمد عابدی صفحات 421-432
    پیش زمینه و هدف
    پژوهش حاضر باهدف بررسی اثربخشی نوروفیدبک بر کاهش فراوانی حملات صرعی در بیماران مبتلا به صرع لوب تامپورال چپ و مقاوم به درمان شهر اصفهان انجام شد.
    مواد و روش ها
    نمونه این پژوهش دو نفر از بیماران مبتلا به صرع لوب تامپورال چپ و مقاوم به درمان بود که به صورت نمونه گیری هدفمند از بین کلیه بیماران مصروعی که به مرکز صرع مسیح اصفهان مراجعه کردند و بر اساس ملاک های ورود به پژوهش ازجمله مصرف دو یا بیشتر از دو داروی اصلی و عدم تغییر نوع و دوز داروها به مدت حداقل 6 ماه، واجد شرایط ورود به مداخله بودند، انتخاب شدند. در این پژوهش از روش پژوهشی مورد منفرد با طرح MBD یا طرح خط پایه چندگانه استفاده شد، آزمودنی ها پس از موقعیت خط پایه، به صورت پلکانی به طرح پژوهشی وارد شدند و طی 30 جلسه مداخله انفرادی، آموزش نوروفیدبک دریافت کردند و دو هفته پس از پایان مداخله، طی سه هفته پی درپی تحت آزمون پیگیری قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که مطابق با تحلیل دیداری نمودار داده ها، مداخله نوروفیدبک در مورد هر دو آزمودنی اثربخش بوده است (با PND 100 درصد برای آزمودنی اول و 60 درصد برای آزمودنی دوم) و این کاهش بعد از دو هفته از پایان مداخله پایدار ماند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاکی از اثربخشی نوروفیدبک در کاهش فراوانی حملات صرعی در بیماران مبتلا به صرع لوب تامپورال چپ و مقاوم به درمان بود.
    کلیدواژگان: نوروفیدبک، حملات صرعی، صرع لوب تامپورال چپ مقاوم به درمان، پژوهش مورد منفرد
  • مسلم نرگسی، مجید روانبخش، حانیه راجی، مریم حدادزاده شوشتری صفحات 433-439
    پیش زمینه و هدف
    هیپرونتیلاسیون به عنوان شایع ترین اختلال الگوی تنفس مطرح است. مطالعات متعددی نشان می دهد که هیپرونتیلاسیون در افراد مبتلا به آسم شایع می باشد. تاکنون مطالعه ای درباره میزان شیوع سندروم هیپرونتیلاسیون در ایران وجود ندارد به همین منظور، ما در این مطالعه شیوع این سندروم در افراد مبتلا به آسم را بررسی کردیم.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر مطالعه ای مقطعی است که بر روی 100 بیمار مبتلا به آسم با شدت ملایم تا متوسط در فاصله آبان 92 تا خرداد 93 در بیمارستان امام خمینی اهواز صورت گرفت. جهت تشخیص سندروم هیپرونتیلاسیون از پرسشنامه Nijmegen و همچنین دستگاه کپنوگراف جهت اندازه گیری میزان فشار کربن دی اکسید بازدمی استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون، تست t مستقل و آمار توصیفی از طریق نرم افزار SPSS با سطح معناداری 05/0 p< تحلیل شدند.
    یافته ها
    آزمودنی ها دارای میانگین سنی 40.90(11.04) و مدت ابتلا به آسم آن ها در محدوده یک ماه تا 40 سال بود. 54 درصد از آزمودنی ها دارای میانگین فشار کربن دی اکسید بازدمی 32> بودند. همچنین 47 درصد آزمودنی ها دارای نمره بیشتر از 17 از پرسشنامه Nijmegen بودند. میانگین نمره پرسشنامه در افراد مبتلا به آسم 17.90(7.60) و همچنین میانگین فشار کربن دی اکسید بازدمی 31.1 (4.9) میلی متر جیوه بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه نشان داده شد که شیوع سندروم هیپرونتیلاسیون در افراد مبتلا به آسم 47 درصد است. این میزان شیوع می تواند اهمیت نیاز به مداخلات بالینی مرتبط با اختلال الگوی تنفسی در بیماران مبتلا به آسم را نشان دهد.
    کلیدواژگان: پرسشنامه Nijmegen، سندروم هیپرونتیلاسیون، آسم، شیوع، کاپنوگرافی، اختلال الگوی تنفس
  • مهناز رسول زاده، غلامرضا چلبیانلو، رضا عبدی، سعیده شیخ صفحات 440-450
    پیش زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه بررسی نقش مدل ترکیبی سرشت عاطفی و هیجانی در پیش بینی علائم اختلال افسرده خویی DD)) بود.
    مواد و
    روش
    400 دانشجو از طریق مقیاس ترکیبی سرشت عاطفی و هیجانی و مقیاس درجه بندی افسرده خویی کرنل مورد آزمون قرار گرفتند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل رگرسیون چندمتغیره استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تمامی ابعاد هیجانی و عاطفی مدل AFECT، به استثنای ترس و سرخوشی، همبستگی معناداری با علائم افسرده خویی دارند. نتایج حاصل از آزمون رگرسیون حاکی از آن بود که ابعاد هیجانی مقابله، اراده و حساسیت و ابعاد عاطفی افسردگی، اضطراب، بی تفاوتی، ادواری خویی، ملالت، تغییرپذیری و هیجان زدگی توانستند علائم این اختلال را به صورت معنادار پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    مدل AFECT می تواند علائم DD را تبیین نماید. این یافته ها تلویحات نظری و عملی برای مداخلات بالینی به همراه دارد که برای درمانگران قابل توجه می باشد.
    کلیدواژگان: مدل AFECT، سرشت عاطفی، سرشت هیجانی، اختلال افسرده خویی
|
  • Venous Shahabi Rabouri, Asal Sadri, Davoud Khalaf Khani, Nima Hosseini Jazani Pages 352-358
    Background and Aims
    A lot of different risk factors may increase the susceptibility of patients to cardiovascular disorders. This study was designed to determine the seroprevalence of Chlamydia pneumoniae as a risk factor in patients with acute coronary syndrome in Urmia.
    Materials and Methods
    It was a case-control study and the data were collected by searching in patients’ records and laboratory tests. Serum samples were collected from 40 inpatients with acute coronary syndrome and 44 inpatients that referred to eye ward, matched for age and sex as case and control group, respectively. The control group was free of criteria of any heart problems (symptoms or ECG change). The levels of serum triglycerides, cholesterol, fasting blood sugar, IgG and IgM antibodies against C. pneumoniae was measured and the results were analyzed with chi-square statistical test.
    Results
    There were no significant differences between the mean of age, sex, smoking history and the level of fasting blood sugar, cholesterol, triglycerides and C. pneumoniae IgG and IgM antibodies in the case and control groups, but there was a significant difference in the mean of the white blood cell counts that was higher in the case group. Seroprevalence of IgG was 68.5% and 66.5% in case and control groups respectively and in both groups, it was higher in men than women. Only one patient in the control group (2.3%) had positive IgM antibody against C. pneumoniae.
    Conclusion
    Although high prevalence of infection with C. pneumoniae was found in subjects but its role in increasing the risk of developing acute coronary syndrome was not confirmed.
    Keywords: C. pneumoniae, Acute coronary syndrome, Seroprevalence, IgG, IgM antibodies, ELISA
  • Seyed Reza Moaddab, Behzad Kazemi Haki, Nader Ebrahimi Atash Khosroo Pages 359-369
    Background and Aims

    After Vancomycin resistant Enterococci (VRE) was first detected in the mid 1980s, VRE spread rapidly worldwide and became one of the most serious problems in many hospitals specially in hospitalized patients. Among different enterococcal species Enterococcus feacalis and Enterococus faecium are the leading causes of life threatening infections. VanA/B/C genes are responsible for resistance to vancomycin. The aim of this research was to detect the type of genes VanA/B/C in E. faecalis and E. faecium isolates in some Tabriz hospitals.

    Material and Methods

    In total non-repetitive 120 isolates of enteroccci were collected from some hospitals in Tabriz. Isolates were taken from rectal swap, stool, and different clinical samples and identified as enterococci by standard microbiological tests. Determination of Vancomycin MIC was done by the macrodilution broth method and for detection of VanA, VanB and VanC genes in VRE isolates multiplex PCR was carried out by using three sets of primers.

    Results

    Out of 120 enterococci isolates, 105 strains were identified as E. faecalis and 15 isolates were identified as E.faecium. Out of 120 isolates, 22(18.3%) isolates were found to be resistant to vancomycin (VRE). All of these isolates were isolated from fecal (6 isolates) or from urine samples (16 isolates). The PCR analyses showed that VanA genotype was present in 10 E.faecium and in 2 E. faecalis isolates where as VanB genotype was detected in 5 E.faecium and 5 E.feacalis isolates. None of the VRE isolates had VanC genotype.

    Conclusion

    like our findings, regional, national and international studies show the VRE isolates are from normal flora and clinical samples. On the other hand the VanA genotype is more prevalent than VanB among VRE isolates. Detection of infected or colonized patients with VRE is essential for preventing VRE spread.

    Keywords: Enterococcus faecalis, Enterococcus faceium, VRE, vanA, B, C Multiplex PCR
  • Mohsen Jalilzadeh, Kamal Khademvatan, Hamid Reza Khalkhali, Shaker Salarilak Pages 370-379
    Background and Aims
    Cardiovascular diseases are the most common cause of death in West Azerbaijan province. This study was conducted to estimate the contribution to the burden of modification risk factor of central obesity and determine the effect of reducing its prevalence on cardiovascular diseases in this province.
    Materials and Methods
    To calculate the P otential Impact Fraction (PIF), the World Health Organization comparative risk assessment (CRA) methodology was used. The prevalence of risk factor was obtained from provincial data of the sixth steps survey of non-communicable risk factors which was conducted in 2011 and the effect size of risk factor was extracted from Tehran Lipid and Glucose Study.
    Results
    By reducing the percent of women with central obesity from %19.1 to the theoretical (zero level) and the feasible minimum risk level i.e. % 12, respectively 9.5% and 3.5% of attributable Disability Adjusted Life Years (DALYs) to cardiovascular disease were avoidable, also with the decrease in the prevalence of obesity in men from 18 % to the theoretical risk (zero) and feasible minimum risk (12%) the corresponding value were 7.4% and 2.5%, respectively.
    Conclusion
    According to the considerable contribution of central obesity on attributable burden of cardiovascular disease in West Azerbaijan province and considering this fact that central obesity has important role in increasing hypertension, cholesterol, triglycerides and blood sugar, prevention and control of central obesity will be an essential approach to reducing morbidity and mortality from cardiovascular diseases.
    Keywords: Cardiovascular diseases, Attributable burden, Central obesity, Potential impact fraction
  • Minoo Zardoshti, Malahat Ahmadi, Nima Hosseini Jazani Pages 380-387
    Background and Aims
    Most of the methicillin resistant S.aureus isolates are resistant to many other antibiotics as well, so they can cause refractory infections. Therefore monitoring and control of these resistant isolates is always a necessity. Phosphomycin is an extended-spectrum antibiotic that inhibits synthesis of bacterial cell wall peptidoglycan and is helpful for controlling methicillin resistant S.aureus infections. However, because of bacteria’s ability of resisting to antibiotics and adaption and survival in antibiotic-containing environments, studies for finding of natural antibacterial compounds for treatment of such infections is essential Antibacterial effects of thymus vulgaris on Methicillin resistant S.aureus has already been shown. In this study the in vitro effects of phosphomycin along with thymus vulgaris essential oil on methicillin resistant S.aureus isolates were investigated.
    Materials and Methods
    Forty six Methicillin resistant S.aureus isolates from clinical specimens were obtained. Minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of phosphomycin was determined by serial dilutions of antibiotic in broth with concentrations ranging between 0.25-125 mg/L for each isolate. Also minimum bactericidal concentration of essential oil was obtained by adding 10-0.078 V/V of it in broth medium. The effect of antibiotic along with essential oil was measured by adding different concentrations of essential oil in Mueller-Hinton broth medium in the presence of sub-MBC doses of antibiotic then by adding 1/5 × 106 CFU of each isolate and incubating test tubes overnight in 37° C. Minimum inhibitory concentration of phosphomycin along with thyme essential oil was determined for each isolate.
    Results
    Out of 46 isolates of methicillin-resistant S.aureus, 15 % were sensitive to all investigated concentrations of phosphmycin and 2% were resistant, in total 43.5% of isolates were considered as resistant and 56.5% as sensitive. Isolates were sensitive to different concentrations of thyme essential oil. Synergism has been observed in 97.4 % of isolates between phosphomycin and thyme essential oil, in respect of their antibacterial effects.
    Conclusion
    Regarding to the antimicrobial effects of thyme essential oil and synergistic effect of it with phosphomycin on most of the methicillin resistant isolates, more investigations for using this combination as an effective antimicrobial agent at least in topical antimicrobialgents formulations is advised.
    Keywords: Staphylococcus aureus, phosphomycin, Thymus vulgaris essential oil, Antimicrobial effects
  • Sajad Kazemalilo, Rahim Nejadrahim Pages 388-399
    Background and Aims
    Diabetic foot ulcer is one of the newest complications of diabetes mellitus and needs effective management if not it leads to disability and lower quality of life due to amputation. The aim of this study was to investigate clinical, laboratory variables and determining prognostic factors for designing a protocol for prevention of development of diabetic foot ulcer and amputation in patients with diabetic foot ulcer.
    Materials and Methods
    This prospective cohort study was conducted from May 2012-May 2013 in Taleghani Hospital of Urmia University of Medical Sciences. Patients with grade 2 or more diabetic foot ulcer according to meggit/wagner grading were selected. Patients were followed to determine the recovery or amputation of foot for three months. Data collection was through check list and analyzed using SPSS version 16 and the significant relationship was below 0.05.
    Results
    From 72 patients that participated almost 58.3% were male, 47.2% had atherosclerosis, 94.4% of patients had type 2 Diabetes mellitus, 70.8% had ESR>=50 and 35.9% (the most percent) had CRP=3+, 80.6% had leukocytosis <12000, 95.6% had HbA1c>=7, 58.6% had LDL<100, 95.2% had HDL<50, 67.2% had TG<200, 50% using oral agents for blood sugar control. 55.6% of patient's ulcer was treated by ceftriaxone, vancomycin, clindamycin (metronidazole).
    Discussion
    There was no significant relationship between sex, education, residence, duration of Diabetes mellitus, ESR, Atherosclerosis, leukocytosis>=12000, HbA1c>=7, LDL>=100, HDL<50, drug type to control blood sugar (injection or oral), Diabetes mellitus type and amputation. Instead significant relationship was found between CRP, TG and amputation over 90%.
    Keywords: Diabetic foot ulcer, Prognostic factors, Amputation
  • Masoomeh Kashef Nejad, Yaeghob Sharifi, Nima Hosseini Jazani, Homayon Babazadeh Pages 400-409
    Background and Aims
    Urinary tract infection (UTI) is the most common bacterial infection in renal transplant recipients. The aim of this study was to determine antimicrobial susceptibility patterns of Escherichia coli and Klebsiella pneumoniae isolates as well as determining cefotaxime Minimum Inhibitory Concentration (MIC) for obtained isolates.
    Materials and Methods
    Escherichia coli and Klebsiella pneumoniae were obtained and identified from urine samples of renal transplant patients, according to standard bacteriologic tests. The antimicrobial susceptibility of the isolates to cefotaxim, ceftazidim, nitrofurantoin, imipenem, ciprofloxacin, aztreonam, erthapenam, ampicillin, gentamicin, cotrimoxazole were investigated using the disc diffusion method and MIC of cefotaxim for each isolate was determined using E-test.
    Results
    Of 96 isolates that were collected from urine specimens, 57 isolates were identified as E. coli (59.4%) and 39 as Klebsiella pnumoniae (40.6 %). Considering antibiotic susceptibility patterns of disc diffusion method, high resistance to ampicillin (95.8%) and trimethoprim-sulfamethoxazole (78.1 %) were observed, and the least levels of resistance was observed to imipenem (10.4 %). In total, 67.7 % of isolates were resistant to cefotaxime by determining MIC values.
    Conclusion
    Accordingly, this study indicate the spread of multi-drug resistance isolates among the renal transplant patients in Urmia and it seems to be an obstacle in usage of cephalosporin’s especially cefotaxime in treatment of such infections and insists on continuous laboratory screening and control of such isolates.
    Keywords: Urinary tract infections, Kidney transplantation, Antimicrobial susceptibility, cefotaxime, Minimum inhibitory concentration
  • Banafsheh Amiri, Mansour Sahebozamani, Behnaz Sedighi Pages 410-420
    Background and Aims
    The purpose of present research was to examine the effect of a 10 -week core stability training program on balance in females with multiple sclerosis with emphasis on morphology.
    Material and Methods
    According to the study inclusion and exclusion criteria, 48 females with multiple sclerosis (age: 32.5 ± 4.96 years, body mass: 68.23 ± 13.26 kg, height: 160.98 ± 6.041 Cm) with mesomorph and endomorph morphology as samples randomly were selected and divided into experimental and control groups (mesomorph control =12, mesomorph experimental =12, endomorph control =12 and endomorph experimental =12). Before test, the Biodex Balance System (BBS) was used to evaluate static and dynamic balance performance. The experimental groups have done endurance and strength exercises of core for 10- weeks (3 sessions a week). Mann- Whitney U test and Wilcoxon test were used to analyse the data (P < 0.05).
    Results
    The outcomes showed that there was significant difference in static and dynamic balance in both mesomorph and endomorph experimental groups compared with the control groups. But, no significant difference was seen in dynamic balance in anterior- posterior direction and medial- lateral direction in the mesomorph experimental group compared with the endomorph experimental group (P<0.05 for all). The Balance improvements were observed in the endomorph experimental group more than the mesomorph experimental group. However, no significant difference was seen between the both experimental groups.
    Conclusion
    This study demonstrated that the central body resistance training could be suggested as an efficient clinical intervention for dynamic balance in endomorph experimental group and static balance in both mesomorph and endomorph experimental groups in MS Patients.
    Keywords: Core stabilization training, Balance, Multiple Sclerosis, Morphology
  • Maryam Amini, Karim Asgari, Mohamadreza Najafi, Ahmad Abedi Pages 421-432
    Background and Aims
    Epilepsy is a brain disorder characterized predominantly by recurrent and unpredictable interruptions of normal brain function called epileptic seizures. The aim of this study was to investigate the effectiveness of neurofeedback on frequency of seizure in patients with refractory left temporal lobe epilepsy.
    Materials and Methods
    This case study included pre test, post test and follow up phases. The sample consisted of two patients with refractory left temporal lobe epilepsy selected by random sampling method. The study is based on Applied Behavior Analysis (ABA) approach, and a multiple baseline design. Accordingly, the baseline data for the first test could be started if the second test was still in the baseline situation. Then the in next step, the second subject was allowed to receive intervention. The checklist of symptoms and the frequency of seizure was used to collect data during the pre-test, post-test and follow-up phases. Patients participated in 30 treatment sessions of neurofeedback for 8 weeks.
    Results
    Visual analysis graphs suggested that there were significant differences between variables in intervention and baseline phases for each subject according to frequency of seizures. In other words, the mean of frequency of seizures decreased significantly after intervention.
    Conclusion
    The results suggested that neurofeedback is effective in decreasing frequency of seizure in patients with refractory left temporal lop epilepsy.
    Keywords: Neurofeedback, Seizure, Refractory left temporal lobe epilepsy
  • Moslem Nargesi, Majid Ravanbakhsh, Hanieh Raji, Maryam Haddadzadeh Shooshtari Pages 433-439
    Background and Aims
    Hyperventilation is the most common breathing pattern disorder. Several studies indicate that hyperventilation is common in asthmatic patients. There has been no study on prevalence of hyperventilation syndrome in Iran so far. This study aimed to evaluate the prevalence of hyperventilation syndrome in asthmatic patients.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was conducted on 100 patients with mild to moderate asthma in Imam Khomeini Hospital of Ahvaz between November 2013 and June 2014. In this study, Nijmegen questionnaire and Capnograph device for measuring the pressure of end tidal carbon dioxide was used for diagnosis of hyperventilation syndrome. Data management and analysis was performed using SPSS software. P <0.05 was considered for significant level.
    Results
    The subjects’ mean age were 40.90±11.04 and duration of asthma ranged from one month to 40 years. 54% of subjects had a mean pressure of end tidal carbon dioxide below 32 mmHg. 47% of participants had a scores greater than 17 on the Nijmegen questionnaire. Average of Nijmegen score and end tidal carbon dioxide pressure was 17.90±7.60 and 31.1±4.9mmHg, respectively.
    Conclusion
    This study showed that the prevalence of hyperventilation syndrome in asthmatic patients is 47%. This high prevalence indicates importance of therapeutic intervention related with abnormal breathing patterns in asthmatic patients.
    Keywords: Nijmegen questionnaire, Hyperventilation syndrome, Asthma, Prevalence, Capnography, Breathing pattern disorder
  • Mahnaz Rasoulzadeh *, Gholam Reza Chalabianloo, Reza Abdi, Saeede Sheikh Pages 440-450
    Background and Aims
    The aim of this study was to examine of the role of The Affective and Emotional Composite Temperament (AFECT) model in predicting the symptoms of dysthymic Disorder (DD).
    Materials and Methods
    In this study, 400 students were evaluated using the Affective and Emotional Composite Temperament Scale (AFECTS) and Cornell dysthymia rating scale. Multivariate regression was used in order to analyze the data.
    Results
    The results showed that all dimensions of emotional and affective AFECT model, except for fear and euphoria were significantly associated with the symptoms of DD. The results of the regression analysis showed that sensitivity, volition, coping, depression, anxious, hyperthymia, cyclothymic, dysphoric, volatile and apathetic could be predicted significantly symptoms of DD.
    Conclusions
    The AFECT model could be explaining symptoms ofDD. These findings have theoretical and practical implications for clinical interventions which are remarkable to clinicians.
    Keywords: AFECT model, Affective temperament, Emotional temperament, Dysthymic disorder